4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek soli

2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba zrobić zalewę z wody z dodatkiem zwykłej niejodowanej soli kamiennej. Najlepsza proporcja to 1 czubata łyżka soli na 1 litr wody. Kiszone ogórki przygotowane z inną odmianą soli, np. himalajską czy morską, nie będą dobrze smakować.

Zobacz również

Kanapki pełne wiosennych smaków

Kanapki pełne wiosennych smaków

Eugeniusz Liana radzi, gdzie i kiedy szukać grzybów w beskidzkich lasach

NOWE
Eugeniusz Liana radzi, gdzie i kiedy szukać grzybów w beskidzkich lasach

Polecamy

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru

Chleb dietetyczny z ziarnami. Ten zapach powala! Przepis jak z francuskiej piekarni

Chleb dietetyczny z ziarnami. Ten zapach powala! Przepis jak z francuskiej piekarni