4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek....
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny pleśniak. Pyszne ciasto z powidłami śliwkowymi i bezą. Przepis, który zawsze się udaje

Ciasto pleśniak. Krok 2

Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek. Żółtka dodaj do mąki. Wsyp także proszek do pieczenia i szklankę cukru. Całość posiekaj nożem, a następnie szybko zagnieć rękami. Pamiętaj, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania.

Zobacz również

Marcin Pabierowski dziękuje i zdradza, czym się zajmie w pierwszych dniach

Marcin Pabierowski dziękuje i zdradza, czym się zajmie w pierwszych dniach

Daria Nawój i Kajetan Kupś najlepsi w Akademickich Mistrzostwach Małopolski

Daria Nawój i Kajetan Kupś najlepsi w Akademickich Mistrzostwach Małopolski

Polecamy

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto