2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

Laweta z autem wjechała w dostawczaka. Jedna osoba ranna

NOWE
Laweta z autem wjechała w dostawczaka. Jedna osoba ranna

Cztery składniki udanej Wielkanocy – jak wybrać mięso na świąteczną ucztę?
Materiał informacyjny

NOWE
Cztery składniki udanej Wielkanocy – jak wybrać mięso na świąteczną ucztę?

Polecamy

Chrzan wielkanocnym luksusem? Niektórzy cenią sobie jego korzeń

Chrzan wielkanocnym luksusem? Niektórzy cenią sobie jego korzeń

Idealne babeczki marchewkowe na Wielkanoc. Słodkie i urocze babeczki na święta

Idealne babeczki marchewkowe na Wielkanoc. Słodkie i urocze babeczki na święta

Dziś wielkanocna zupa, kiedyś posiłek biednych. Jak gospodynie robiły żur?

Dziś wielkanocna zupa, kiedyś posiłek biednych. Jak gospodynie robiły żur?