3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce...
fot. Julianna Bednarczuk

Szparagi białe czy zielone? Makłowicz ma swój typ. Jak przechowywać szparagi? Przepisy od mistrzów kuchni

Pizza z zielonymi szparagami

Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce (cienkie szparagi zazwyczaj nie mają ich wcale), osuszyć na papierowym ręczniku. Grubsze szparagi zblanszować: zanurzyć na pół minuty we wrzątku, a następnie włożyć do zimnej wody, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku, dodatkowo można przekroić wzdłuż na pół.

Zobacz również

Wybory samorządowe 2024. Kandydaci na burmistrza Pszowa. Jest ich tylko dwoje

Wybory samorządowe 2024. Kandydaci na burmistrza Pszowa. Jest ich tylko dwoje

Punkty na wagę złota. Gdzie oglądać mecz Pogoń - Cracovia?

Punkty na wagę złota. Gdzie oglądać mecz Pogoń - Cracovia?

Polecamy

Urocze babeczki wielkanocne owieczki. Poznaj przepis na świąteczny wypiek

Urocze babeczki wielkanocne owieczki. Poznaj przepis na świąteczny wypiek

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Galaretki drobiowe w kształcie jajek. Hit na Wielkanoc

Galaretki drobiowe w kształcie jajek. Hit na Wielkanoc