4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejnym składnikiem, który może zaskoczyć właściwościami...
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne

Sprawdzone zamienniki jajek do wypieków. Co zamiast jajek? Czym zastąpić jajko w przepisach?

Masło orzechowe

Kolejnym składnikiem, który może zaskoczyć właściwościami wiążącymi ciasto, jest masło orzechowe. Zwarta struktura i tłusta konsystencja to dwa główne czynniki, które sprawdzają się w ograniczaniu jajek. Podobne właściwości mają też zmielone pestki słonecznika na pastę.

Zobacz również

Uwaga! W nocy i nad ranem możemy spodziewać się przymrozków

Uwaga! W nocy i nad ranem możemy spodziewać się przymrozków

Bezpłatne usg piersi w Galerii Katowickiej! Sprawdź kiedy

Bezpłatne usg piersi w Galerii Katowickiej! Sprawdź kiedy

Polecamy

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Chleb dietetyczny z ziarnami. Ten zapach powala! Przepis jak z francuskiej piekarni

Chleb dietetyczny z ziarnami. Ten zapach powala! Przepis jak z francuskiej piekarni