W skrócie:
Mam dziś dla ciebie przepis na obiad, który można podać zarówno w zwykły dzień, jak i od święta. To smakowite roladki z indyka. Wyglądają bardzo wykwintnie i smakują jak danie prosto z restauracji. Mimo to, robi się bardzo łatwo. Wystarczy lekko rozbić mięso z indyka, dodać morele, ser, zawinąć roladki i usmażyć je na patelni. Mięsa indyka nie smażymy zbyt długo, żeby nie było za suche. Ser cudownie roztopi się w środku i będzie ciągnący, a morele mięciutkie. Takie danie na pewno zasmakuje całej rodzinie, również jeśli podasz je podczas świątecznego obiadu. Roladki z indyka najlepiej podawać z ryżem lub ziemniakami. Nie zapomnij też o warzywach. Proponuję surówkę z marchewki i selera, która doskonale pasuje do mięsa indyka.
Roladki z indyka z serem i morelami – przepis na odświętny obiad
Czas przygotowania: 40 minut
Porcja: 4 osoby
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
4 sznycle z indyka,
8 suszonych moreli,
¼ szklanki tartego sera żółtego lub mozzarella,
łyżeczka ziół prowansalskich,
olej do smażenia,
sól, pieprz.
Jak zrobić roladki z indyka z morelami?
Sznycle z indyka opłucz, osusz i delikatnie rozbij. Każdy sznycel dopraw solą i pieprzem.
Morele pokrój na kawałki, rozłóż na sznyclach.
Ser tarty połóż na morelach.
Zawiń roladki ze sznycli.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki ze wszystkich stron, aż się zrumienią. Smacznego!
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Kulinaria
