4 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepyszny mazurek pomarańczowy. Przepis na tradycyjnego mazurka wielkanocnego z masą pomarańczową i marcepanem. Zakochasz się w tym smaku

Mazurek pomarańczowy. Krok 2

Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Posiekaj całość nożem, a następnie zagnieć ciasto. Jeśli mąka jest sucha i ciasto trudno zagnieć w całość, to dodaj dwie łyżki zimnej wody. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na około pół godziny.

Zobacz również

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Stal Stalowa Wola wygrywa z Sandecją [ZDJĘCIA]

Stal Stalowa Wola wygrywa z Sandecją [ZDJĘCIA]

Polecamy

Smakowite kotlety z brokułami. Przygotujesz je raz dwa i jeszcze szybciej zjesz

Smakowite kotlety z brokułami. Przygotujesz je raz dwa i jeszcze szybciej zjesz

Takiej sałatki z buraczków możesz nie znać. Smakuje wybornie!

Takiej sałatki z buraczków możesz nie znać. Smakuje wybornie!

Pysznie smakuje i spala tłuszcz z brzucha. Pij go zamiast kolacji!

Pysznie smakuje i spala tłuszcz z brzucha. Pij go zamiast kolacji!