5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bezbłędne placki ziemniaczane. Chrupiące i mało tłuste. Jeden szczegół robi wielką różnicę. Sprawdź przepis na pyszny i tani obiad

Placki ziemniaczane. Krok 3

Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce, by odcedzić z nich nadmiar wody. Po kilku minutach w misce z wodą z odcedzonych ziemniaków na dnie wytrąci się biała masa czyli skrobia. Ostrożnie odlej wodę, a gęstą skrobię wybierz łyżką. Dodaj ją do ziemniaków.

Zobacz również

Oto grudziądzanki, które dotarły do półfinału konkursu Miss Województwa

Oto grudziądzanki, które dotarły do półfinału konkursu Miss Województwa

Mężczyzna przysypany w wykopie. Na ratunek ruszyli strażacy [ZDJĘCIA]

Mężczyzna przysypany w wykopie. Na ratunek ruszyli strażacy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zostało ci mięso po świętach? Zrób z niego pyszne pulpety w sosie

Zostało ci mięso po świętach? Zrób z niego pyszne pulpety w sosie

Jak dużo żywności zostało nam po świętach? „W tym okresie przybiera na sile"

Jak dużo żywności zostało nam po świętach? „W tym okresie przybiera na sile"

Sernik opada? Wypróbuj nasze wskazówki, a problem przestanie istnieć

Sernik opada? Wypróbuj nasze wskazówki, a problem przestanie istnieć