1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rogale świętomarcińskie powstają z ciasta półfrancuskiego,...
fot. Łukasz Gdak/PolskaPress

Tradycyjny rogal świętomarciński na 11 listopada. Certyfikowany tylko z Wielkopolski. Wypiek pod specjalnym nadzorem

Rogale świętomarcińskie

Rogale świętomarcińskie powstają z ciasta półfrancuskiego, które nadziewa się masą z białego maku i bakalii. Istnieje też możliwość zamówienia rogali przez internet.

Zobacz również

Wraca sprawa Black Hawka na pikniku. Prokuratura wezwie Szymczyka i Wąsika

Wraca sprawa Black Hawka na pikniku. Prokuratura wezwie Szymczyka i Wąsika

Dziś jeszcze chłodno i z opadami. Od piątku zmiana pogody

Dziś jeszcze chłodno i z opadami. Od piątku zmiana pogody

Polecamy

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej