2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:...
fot. Katarzyna Puczyńska

Niebanalna propozycja dla wegetarian i nie tylko. Wypróbuj przepis na sycące i zdrowe pierogi z soczewicą. Zasmakują każdemu

Krok 1 Ciasto na pierogi

Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:

Przesiej mąkę na stolnicę.
Dodaj szczyptę soli i olej
Następnie dolewaj gorącą wodę i mieszaj ją z mąką np. za pomocą noża.
Ciasto musi być luźne, dlatego początkowo możesz mieć trudność z jego zlepieniem.
Zagniataj, podsypując delikatnie mąką, aż będzie gładkie.
Odstaw ciasto na ok. 20 min pod przykryciem, by gluten zaczął "pracować".

Zobacz również

Angelika Księżyk laureatka naszego plebiscytu urodowego otworzyła nowy gabinet

Angelika Księżyk laureatka naszego plebiscytu urodowego otworzyła nowy gabinet

Komunikacja miejska rozpoczyna letni sezon. Będą zmiany w kursowaniu autobusów

NOWE
Komunikacja miejska rozpoczyna letni sezon. Będą zmiany w kursowaniu autobusów

Polecamy

Nasyci brzuch, nacieszy oczy. Jej smak powala na kolana!

Nasyci brzuch, nacieszy oczy. Jej smak powala na kolana!

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Ten napój dodaje wigoru. Jest zdrowszy niż kawa i smakuje obłędnie

Ten napój dodaje wigoru. Jest zdrowszy niż kawa i smakuje obłędnie