4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kotlety z jajek...
fot. Fot. 123 RF

Potrawy z PRL, które jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Kotlety z jajek
No cóż – nie jest to soczysty kotlet z kością, ani nawet tradycyjny mielony, ale w PRL jakoś trzeba było sobie radzić!

Składniki
6 jajek
1 mała bułka
1/2 szklanki mleka
cebula
zielenina
sól, pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich w Buczkowie

Zobacz również

Spektakl starachowickich seniorów o hodowli żubrów. Zobacz zdjęcia

Spektakl starachowickich seniorów o hodowli żubrów. Zobacz zdjęcia

Bieg charytatywny wokół jeziora w Borównie już po raz IV, dla Angeliki Saganowskiej

Bieg charytatywny wokół jeziora w Borównie już po raz IV, dla Angeliki Saganowskiej

Polecamy

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Tradycyjny sernik z serków homogenizowanych. Prosty przepis na pyszne ciasto

Tradycyjny sernik z serków homogenizowanych. Prosty przepis na pyszne ciasto

Gotujesz parówki w ten sposób? Narażasz całą rodzinę na ciężkie choroby

Gotujesz parówki w ten sposób? Narażasz całą rodzinę na ciężkie choroby