4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek....
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny pleśniak. Pyszne ciasto z powidłami śliwkowymi i bezą. Przepis, który zawsze się udaje

Ciasto pleśniak. Krok 2

Następnie oddziel żółtka od białek do oddzielnych miseczek. Żółtka dodaj do mąki. Wsyp także proszek do pieczenia i szklankę cukru. Całość posiekaj nożem, a następnie szybko zagnieć rękami. Pamiętaj, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania.

Zobacz również

Polski zespół bliżej triumfu w Lidze Mistrzyń! Wyjazdowe zwycięstwo tarnobrzeżanek!

Polski zespół bliżej triumfu w Lidze Mistrzyń! Wyjazdowe zwycięstwo tarnobrzeżanek!

Wielkie emocje na gali talentów w Starachowicach. Oto zwycięzcy [ZDJĘCIA]

Wielkie emocje na gali talentów w Starachowicach. Oto zwycięzcy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Taki omlet to rarytas! Zyskasz energię na początek dnia

Taki omlet to rarytas! Zyskasz energię na początek dnia

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu