5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bezbłędne placki ziemniaczane. Chrupiące i mało tłuste. Jeden szczegół robi wielką różnicę. Sprawdź przepis na pyszny i tani obiad

Placki ziemniaczane. Krok 3

Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce, by odcedzić z nich nadmiar wody. Po kilku minutach w misce z wodą z odcedzonych ziemniaków na dnie wytrąci się biała masa czyli skrobia. Ostrożnie odlej wodę, a gęstą skrobię wybierz łyżką. Dodaj ją do ziemniaków.

Zobacz również

Nie żyje Mike Pinder z zespołu Moody Blues. Miał 82 lata

Nie żyje Mike Pinder z zespołu Moody Blues. Miał 82 lata

Szydłowieckie Zygmunty 2024. Będzie koncert Patrycji Markowskiej i inne atrakcje

Szydłowieckie Zygmunty 2024. Będzie koncert Patrycji Markowskiej i inne atrakcje

Polecamy

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto

Najlepsza marchewka na gęsto. Przepis mojej babci to złoto