Spis treści
Mamy dla ciebie świetny przepis na zdrową i chrupiącą przekąskę z ziemniaków. Podpowiemy, jak przygotować pieczone ziemniaki bez dodatków tłuszczu czy glutenu. Chrupkość zapewni ziemniakom panierka z mąki kukurydzianej, która nie zawiera glutenu i jest lekkostrawna.
Pieczone ziemniaki – przepis
Czas przygotowania: 15 minut + ok. 30 min. pieczenia
porcja: dla 2 osób
Składniki:
- 6 niedużych ziemniaków,
- 1 jajko,
- 4 łyżki bezglutenowej mąki kukurydzianej,
- 1 łyżeczka soli,
- 1/2 łyżeczki chili,
- 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego,
- 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego,
- 2 ząbki czosnku.
Zobacz także: przepis na chrupiące placki ziemniaczane.
Jak zrobić pieczone ziemniaki?
Przygotowanie:
Jak przygotować pieczone ziemniaki z piekarnika w chrupiącej panierce z czosnkowym sosem?