5 z 14
Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj kolejne jajka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka piaskowa z cytrynowym lukrem. Krok 4

Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj kolejne jajka na przemian z mąkami miksując na gładką masę.

6 z 14
Na koniec dodaj wanilię i skórkę z cytryny i miksuj jeszcze...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka piaskowa z cytrynowym lukrem. Krok 5

Na koniec dodaj wanilię i skórkę z cytryny i miksuj jeszcze minutę.

7 z 14
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka piaskowa z cytrynowym lukrem. Krok 6

Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz babkę w rozgrzanym piekarniku w 170 stopniach, przez ok. 1 godzinę - po 50 min. Sprawdź, czy ciasto jest gotowe, za pomocą drewnianego patyczka. Jeśli po wbiciu patyczek będzie mokry to znak, że ciasto jeszcze nie jest wypieczone.

8 z 14
Gdy ciasto wystygnie, zrób lukier ucierając szklankę cukru...
fot. Katarzyna Puczyńska

Babka piaskowa z cytrynowym lukrem. Krok 7

Gdy ciasto wystygnie, zrób lukier ucierając szklankę cukru pudru z 3 łyżkami soku z cytryny. Ucieraj, aż lukier będzie lśniący.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik