4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem


Compendium ferculorum
Najstarsza polska książka kucharska z 1682 roku. Na zdjęciu w angielskim tłumaczeniu, wydana przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.

Mięso było luksusem. Dawne przepisy przypominają kuchnię wegańską. Prof. Jarosław Dumanowski zdradza tajniki kuchni staropolskiej

Zobacz również

Susza zjada polską marchew. Produkcja o 30 procent w dół, rośnie za to import

Susza zjada polską marchew. Produkcja o 30 procent w dół, rośnie za to import

Tragedia w Żorach. 37-latek prawdopodobnie zatruł się czadem. Zmarł na miejscu

Tragedia w Żorach. 37-latek prawdopodobnie zatruł się czadem. Zmarł na miejscu

Polecamy

Zachwycające ciasto z galaretki. Tylko trzy składniki i pyszny deser gotowy

Zachwycające ciasto z galaretki. Tylko trzy składniki i pyszny deser gotowy

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru