Magda Gessler w Tarnobrzegu i "Kuchenne rewolucje" w Przędzelu koło Niska. Byliśmy tam [ZDJĘCIA]

Kuchenne rewolucje zawitały tym razem do Przędzela w powiecie niżańskim
Kuchenne rewolucje zawitały tym razem do Przędzela w powiecie niżańskim Marcin Radzimowski
Przez cztery ostatnie dni Magda Gessler z ekipą programu "Kuchenne rewolucje" w Przędzelu (powiat niżański) "reanimowała" kolejny lokal gastronomiczny. To Zajazd Dwa Koguty, który w wyniku rewolucji przestał istnieć - w jego miejsce pojawiło się zupełnie nowe miejsce. W ostatnich dniach znana restauratorka Magda Gessler gościła w Tarnobrzegu, gdzie znalazła swój tymczasowy kąt w Hotelu Evva. Miała okazję spróbować dań serwowanych przez hotelową restaurację Gustum Restauracja Wino & Bar. Jaką ocenę by wystawiła?

Kuchenne rewolucje w Przędzelu i Magda Gessler w Tarnobrzegu

Od wtorku - 9 maja do piątku, 12 maja telewizyjna ekipa nagrywała ujęcia do kolejnej kuchennej rewolucji. Tradycyjną oficjalną kolację wieńczącą przeprowadzone w lokalu zmiany zaplanowano na piątkowy wieczór; od soboty 13 maja każdy będzie mógł odwiedzić nowe miejsce na kulinarnej mapie północnego Podkarpacia. I skosztować nowych smaków, do których powstania rękę przyłożyła sama Magda Gessler.

Do czasu emisji odcinka nagrywanego programu osoby związane z lokalem oraz ekipa telewizyjna nie może ujawniać żadnych szczegółów dotyczących realizowanego projektu. Nie wiemy zatem, jakich konkretnie zmian dokonano, czy po kuchni "latały gary", czy były łzy i "rzucanie mięchem". Wszystkiego dowiemy się po wakacjach, kiedy wyemitowany zostanie odcinek "Kuchennych rewolucji" realizowany w Przędzelu. Jedno jest pewne - Zajazd Dwa Koguty przestał istnieć. Zastąpiła go Gospoda Lasowiackie serce, nawiązująca do lasowiackiej tradycji tego regionu. Czy w menu lokalu zobaczymy także lokalne smaki? Niewątpliwie tak.

Podczas "Kuchennych rewolucji" prowadzonych w Przędzelu Magda Gessler zamieszkała w Hotelu Evva Business & Wellness w Tarnobrzegu, gdzie miała okazję zakosztować dań serwowanych przez hotelową Restaurację GUSTUM Wino & Bar. Czego spróbowała i jaką ocenę by wystawiła zespołowi z kuchni i obsługi?

- Skosztowałam potrawki z kurczaka, która była obłędna, bardzo prosta. Schabowy, którego w czwartek próbowałam też był genialny. Ciasta też są bardzo interesujące, chociaż bym podpowiedziała, żeby były bardziej polskie, bo są trochę amerykanizujące. No, ale generalnie Hotel Evva jest czadem, dobrze mi tu, bo mogę mieć miejsce, gdzie mogę odpocząć. To jest bardzo ważne. Przepięknie pachnie i jest bardzo miła załoga - oceniła Magda Gessler w rozmowie z nami.

Podczas przygotowań do kolacji w Gospodzie Lasowiackie serce w Przędzelu
Podczas przygotowań do kolacji w Gospodzie Lasowiackie serce w Przędzelu Instagram

Goszcząc w naszym regionie ekipa "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler odwiedziła też stolicę polskiej wikliny - Rudnik nad Sanem.

"Do naszej gminy z programem „Kuchenne rewolucje” zawitała dobrze wszystkim znana restauratorka – Magda Gessler. Razem ze swoją ekipą odwiedziła także Centrum Wikliniarstwa, aby nowy właściciel i pracownicy restauracji w Przędzelu poznali „od kuchni” bogatą tradycję regionu. Goście mogli sporo dowiedzieć się na temat historii wikliniarstwa, którą opowiedziała im Dyrektor Miejskiego Ośrodka Kultury. Natomiast dzięki pani wikliniarz zgłębili tajniki plecionkarstwa, próbując swoich sił w wyplataniu, czego rezultatem były piękne wiklinowe kwiaty" - czytamy na stronie Centrum Wikliniarstwa MOK w Rudniku nad Sanem.

Ekipa "Kuchennych rewolucji" i pracownicy Gospody Lasowiackie serce w Centrum Wikliniarstwa
Ekipa "Kuchennych rewolucji" i pracownicy Gospody Lasowiackie serce w Centrum Wikliniarstwa Centrum Wikliniarstwa MOK w Rudniku nad Sanem
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Magda Gessler w Tarnobrzegu i "Kuchenne rewolucje" w Przędzelu koło Niska. Byliśmy tam [ZDJĘCIA] - Echo Dnia Podkarpackie

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

E
Esteta
Ta Magda Pasztetowa to by sie najpierw wykapala bo cuchnie jak stara maciora !!!!
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni