Kuchenne rewolucje w Przędzelu i Magda Gessler w Tarnobrzegu
Od wtorku - 9 maja do piątku, 12 maja telewizyjna ekipa nagrywała ujęcia do kolejnej kuchennej rewolucji. Tradycyjną oficjalną kolację wieńczącą przeprowadzone w lokalu zmiany zaplanowano na piątkowy wieczór; od soboty 13 maja każdy będzie mógł odwiedzić nowe miejsce na kulinarnej mapie północnego Podkarpacia. I skosztować nowych smaków, do których powstania rękę przyłożyła sama Magda Gessler.
Do czasu emisji odcinka nagrywanego programu osoby związane z lokalem oraz ekipa telewizyjna nie może ujawniać żadnych szczegółów dotyczących realizowanego projektu. Nie wiemy zatem, jakich konkretnie zmian dokonano, czy po kuchni "latały gary", czy były łzy i "rzucanie mięchem". Wszystkiego dowiemy się po wakacjach, kiedy wyemitowany zostanie odcinek "Kuchennych rewolucji" realizowany w Przędzelu. Jedno jest pewne - Zajazd Dwa Koguty przestał istnieć. Zastąpiła go Gospoda Lasowiackie serce, nawiązująca do lasowiackiej tradycji tego regionu. Czy w menu lokalu zobaczymy także lokalne smaki? Niewątpliwie tak.
Podczas "Kuchennych rewolucji" prowadzonych w Przędzelu Magda Gessler zamieszkała w Hotelu Evva Business & Wellness w Tarnobrzegu, gdzie miała okazję zakosztować dań serwowanych przez hotelową Restaurację GUSTUM Wino & Bar. Czego spróbowała i jaką ocenę by wystawiła zespołowi z kuchni i obsługi?
- Skosztowałam potrawki z kurczaka, która była obłędna, bardzo prosta. Schabowy, którego w czwartek próbowałam też był genialny. Ciasta też są bardzo interesujące, chociaż bym podpowiedziała, żeby były bardziej polskie, bo są trochę amerykanizujące. No, ale generalnie Hotel Evva jest czadem, dobrze mi tu, bo mogę mieć miejsce, gdzie mogę odpocząć. To jest bardzo ważne. Przepięknie pachnie i jest bardzo miła załoga - oceniła Magda Gessler w rozmowie z nami.

Goszcząc w naszym regionie ekipa "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler odwiedziła też stolicę polskiej wikliny - Rudnik nad Sanem.
"Do naszej gminy z programem „Kuchenne rewolucje” zawitała dobrze wszystkim znana restauratorka – Magda Gessler. Razem ze swoją ekipą odwiedziła także Centrum Wikliniarstwa, aby nowy właściciel i pracownicy restauracji w Przędzelu poznali „od kuchni” bogatą tradycję regionu. Goście mogli sporo dowiedzieć się na temat historii wikliniarstwa, którą opowiedziała im Dyrektor Miejskiego Ośrodka Kultury. Natomiast dzięki pani wikliniarz zgłębili tajniki plecionkarstwa, próbując swoich sił w wyplataniu, czego rezultatem były piękne wiklinowe kwiaty" - czytamy na stronie Centrum Wikliniarstwa MOK w Rudniku nad Sanem.

Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?