4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodaj jajka, mąkę pszenną i szczyptę soli. Zagnieć ciasto w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Delikatne kopytka z ziemniaków. Jak zrobić tradycyjne danie? Dzięki jednemu składnikowi rozpływają się w ustach

Kopytka. Krok 3.

Dodaj jajka, mąkę pszenną i szczyptę soli. Zagnieć ciasto w zgrabną kulę. Jeśli ciasto klei się do rąk czy stolnicy to podsyp więcej mąki pszennej - ilość mąki zależy od rodzaju ziemniaka.

Zobacz również

Polki w czołówce na półmetku turnieju szachowych Mistrzostw Europy

Polki w czołówce na półmetku turnieju szachowych Mistrzostw Europy

71-latek padł ofiarą oszustwa. Stracił prawie 400 000 złotych

71-latek padł ofiarą oszustwa. Stracił prawie 400 000 złotych

Polecamy

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Domowa czekolada jak z PRL-u. Pamiętasz jeszcze ten smak? Zrób taki smakołyk w domu

Pomysł na sałatkę z awokado. Sprawdź przepis na lekki przysmak

Pomysł na sałatkę z awokado. Sprawdź przepis na lekki przysmak