2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Składniki potrzebne do przygotowania ciasta warto wyjąć...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Oto 9 prostych porad na idealnie puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe

Jak zrobić idealne ciasto drożdżowe? 1

1. Składniki potrzebne do przygotowania ciasta warto wyjąć wcześniej na blat kuchenny, by nabrały temperatury pokojowej. To ważna zasada, o której zawsze trzeba pamiętać. Zimne drożdże zalane podgrzanym mlekiem nie urosną. Nie zapomnij wyjąć także mąki, zwłaszcza, jeśli przechowujesz ją w zimnym pomieszczeniu.

Zobacz również

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!

Kandydaci na burmistrza Zakopanego zmierzyli się w przedwyborczej debacie

Kandydaci na burmistrza Zakopanego zmierzyli się w przedwyborczej debacie

Polecamy

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Tak upieczona ryba zawsze wychodzi idealnie. Wypróbuj nasz sposób na obiad w 20 minut

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę

Nic nie kosztuje, a wspaniale oczyszcza. Zrobisz z niej sok, napar lub sałatkę