5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bezbłędne placki ziemniaczane. Chrupiące i mało tłuste. Jeden szczegół robi wielką różnicę. Sprawdź przepis na pyszny i tani obiad

Placki ziemniaczane. Krok 3

Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce, by odcedzić z nich nadmiar wody. Po kilku minutach w misce z wodą z odcedzonych ziemniaków na dnie wytrąci się biała masa czyli skrobia. Ostrożnie odlej wodę, a gęstą skrobię wybierz łyżką. Dodaj ją do ziemniaków.

Zobacz również

Kierowca kompletnie pijany. Policjanci zarekwirowali mu auto

Kierowca kompletnie pijany. Policjanci zarekwirowali mu auto

W Krakowie pojawił się innowacyjny licznik, który pokaże ile zużywamy wody

W Krakowie pojawił się innowacyjny licznik, który pokaże ile zużywamy wody

Polecamy

Zostało ci mięso po świętach? Zrób z niego pyszne pulpety w sosie

Zostało ci mięso po świętach? Zrób z niego pyszne pulpety w sosie

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Sałatka z rzeżuchą – wiosenny dodatek na Wielkanoc i nie tylko

Sałatka z rzeżuchą – wiosenny dodatek na Wielkanoc i nie tylko