2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gdy olej jest wlany zbyt szybko podczas kręcenia domowego...
fot. pl.123rf.com/ivandzyuba

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować zwarzony majonez?

Gdy olej jest wlany zbyt szybko podczas kręcenia domowego majonezu, to może ulec rozwarstwieniu. Potocznie mówi się, że majonez się zwarzył. Aby uratować majonez trzeba wlać łyżkę gorącej wody i szybko ucierać. Jednak najprostszym sposobem jest ukręcenie nowego majonezu i dodawanie łyżka po łyżce do wcześniejszego sosu, aby połączyć.

Zobacz również

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Kopacz, Bryłka i kto jeszcze? „Jedynki" do Parlamentu Europejskiego w Wielkopolsce

NOWE
O TYM SIĘ MÓWI
Kopacz, Bryłka i kto jeszcze? „Jedynki" do Parlamentu Europejskiego w Wielkopolsce

Polecamy

Takiej tarty jeszcze nie znasz. Wiosenne warzywo pasuje do niej idealnie

Takiej tarty jeszcze nie znasz. Wiosenne warzywo pasuje do niej idealnie

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!