4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- Do naturalnie słodkich młodych buraczków znakomicie pasuje...
fot. fot. Gosia Napiórkowska-Kubicka

Grill w wersji lekkiej i zdrowej? 10 najlepszych przepisów na grilla. Jak zrobić rybę i przekąski radzi autor bloga Facet i Kuchnia

2. Buraki w occie cydrowym

- Do naturalnie słodkich młodych buraczków znakomicie pasuje wyrazisty, kwaśny akcent – może to być ocet z cydru, z jabłek, z sherry albo na przykład z czerwonego wina. Użyj takiego, jaki masz pod ręką. Zamiast octu możesz również dodać zawsze niezawodnego soku z cytryny. Tymianek możesz również zastąpić np. oregano lub majerankiem - doradza autor bloga.

SKŁADNIKI:
małe buraki z 2 pęczków (żółte lub czerwone)
odrobina octu z cydru (lub innego)
2 łyżki listków tymianku
oliwa extra vergine
sól
spora szczypta pieprzu

PRZEPIS:
Buraki porządnie wyszoruj i dokładnie osusz.
Przekrój buraki na połówki lub ćwiartki i przełóż do miski.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Całą zawartość miski (wraz z octem) zawiń w podwójną warstwę folii aluminiowej, tworząc pakunek gotowy do ułożenia na grillu.

Zobacz również

Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

Majówka w Golubiu-Dobrzyniu i okolicach. Zamek i Ośrodek Chopinowski zapraszają

Majówka w Golubiu-Dobrzyniu i okolicach. Zamek i Ośrodek Chopinowski zapraszają

Polecamy

Pomysł na sałatkę z awokado. Sprawdź przepis na lekki przysmak

Pomysł na sałatkę z awokado. Sprawdź przepis na lekki przysmak

Najlepsze sosy do gołąbków. Podkreślą smak klasycznego dania

Najlepsze sosy do gołąbków. Podkreślą smak klasycznego dania

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru