4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego...
fot. undefined undefined/GettyImages

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Estragon

Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego często dodawana jest do białego mięsa, dziczyzny i ryb, a także jako przyprawa do sosu tatarskiego. Estragon to roślina o silnych właściwościach żółciopędnych, dlatego dodawanie jej do potraw wspomaga trawienie tłustych i ciężkostrawnych posiłków. Dodatkowo wykazuje właściwości rozkurczające, przeciwzapalne i moczopędne.

Zobacz również

Naukowcy z KUL badają bakterie obecne na lubelskich placach zabaw

Naukowcy z KUL badają bakterie obecne na lubelskich placach zabaw

Wielkanocne spotkanie w Bieszczadzkim Oddziale Straży Granicznej w Przemyślu [FOTO}

Wielkanocne spotkanie w Bieszczadzkim Oddziale Straży Granicznej w Przemyślu [FOTO}

Polecamy

Zestaw noży w bloku do twojej wymarzonej kuchni - jaki wybrać, aby nie żałować?

Zestaw noży w bloku do twojej wymarzonej kuchni - jaki wybrać, aby nie żałować?

Omlet biszkoptowy w wersji fit. Z tym daniem zużyjesz nadmiar białek

Omlet biszkoptowy w wersji fit. Z tym daniem zużyjesz nadmiar białek

Pyszne buraczki z chrzanem do obiadu. Poznaj sprawdzony przepis

Pyszne buraczki z chrzanem do obiadu. Poznaj sprawdzony przepis