4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Mecz żużlowy w Tarnowie został odwołany!

Mecz żużlowy w Tarnowie został odwołany!

W Lipnie w NCL rozstrzygnięto konkurs plastyczny „Segregacja to podstawa”

W Lipnie w NCL rozstrzygnięto konkurs plastyczny „Segregacja to podstawa”

Polecamy

Zachwycające ciasto z galaretki. Tylko trzy składniki i pyszny deser gotowy

Zachwycające ciasto z galaretki. Tylko trzy składniki i pyszny deser gotowy

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zapiekanka z resztek wędlin. Przepis na poświąteczny obiad

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru

Zamówiła wegańskie tiramisu. Po kilku łyżeczkach zmarła. Sądzą producenta deseru