3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 1.

Przygotowanie pychotki zacznij od zagniecenia kruchego ciasta: mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Całość szybko zagnieć rękami w zwarte ciasto, owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.

Zobacz również

Oto kandydaci na burmistrzów i wójtów w powiecie krotoszyńskim

Oto kandydaci na burmistrzów i wójtów w powiecie krotoszyńskim

"Stalówka" trzy punkty wywalczyła w ostatnich minutach meczu z Sandecją [ZDJĘCIA]

"Stalówka" trzy punkty wywalczyła w ostatnich minutach meczu z Sandecją [ZDJĘCIA]

Polecamy

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Babka gotowana. Najprostszy przepis na puszyste ciasto, które zawsze wychodzi

Babka gotowana. Najprostszy przepis na puszyste ciasto, które zawsze wychodzi

Prosta pieczeń rzymska z pieczarkami. Poznaj przepis na obiad

Prosta pieczeń rzymska z pieczarkami. Poznaj przepis na obiad