Karolina Głogowska
WydawcaTelemagazyn
633 materiały
Jestem dziennikarką i pisarką. Pracuję w mediach od 2010 roku jako redaktor i wydawca serwisów internetowych. Specjalizuję się w tematach lifestylowych, filmowych, a także kulinarnych. Od 2018 roku piszę i wydaję powieści. Dotychczas ukazało się: "Dwanaście życzeń", "Inna kobieta", "Zanim cię zapomnę", "Mój ukochany wróg", "Sprawa Sary", "Wzorzec", "Ostatni diament" i "Szeptanka". Ukończyłam Szkołę Filmową Wajdy, prowadzę także kursy i warsztaty pisarskie.
TYLKO U NASTaki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik
Chłodnik litewski, który znamy dzisiaj, najczęściej powstaje na bazie maślanki, kefiru lub zsiadłego mleka. Mało kto wie, że w tradycyjnym przepisie dodawało...
Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit
Puszysty biszkopt, aksamitny krem budyniowy i świeże truskawki to idealne połączenie. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na ciasto z truskawkami, galaretką i...
Wyśmienite polędwiczki drobiowe na obiad. Nawet niejadki proszą o dokładkę
Szukasz prostego przepisu na obiad z kurczakiem? Proponuję wyśmienite i rozpływające się w ustach polędwiczki drobiowe. Ich smak i delikatność to zasługa...
Olsztyn od kuchni. Pomysł na weekend pełen kulinarnych przyjemności i relaksu
Olsztyn to miasto, które obfituje w atrakcje turystyczne. Oferuje ono tak wiele opcji spędzenia wolnego czasu, że nawet przez kilka tygodni pobytu mielibyśmy...
Spróbujesz i przepadniesz. Ta kremówka bez pieczenia jest obłędna
Szukasz pomysłu na ciasto, którego nie trzeba piec? Mam dla ciebie rewelacyjny i prosty do wykonania przepis na kremówkę bez pieczenia. To wyśmienite ciasto na...
Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie
Szukasz pomysłu na pyszną i łatwą do zrobienia wiosenną sałatkę? Wypróbuj mój przepis na kolorową i chrupiącą sałatkę z ogórków małosolnych. Jest idealnym...
Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka
Delikatne, kruche ciasto, słodki rabarbar i pyszna beza to idealne połączenie na deser. Tarta z rabarbarem i bezą z mojego przepisu to mój ulubiony, sezonowy...
Łączę dwa zaskakujące składniki. Ta sałata ze śmietaną do obiadu jest najlepsza
Sałata ze śmietaną na słodko-kwaśno to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Jest też bardzo smaczna, choć niektórych takie połączenie może...
Moja babcia z Kresów robiła takie pulchne racuchy. Ważny jest jeden składnik
Pulchne, złociste racuchy na zsiadłym mleku to pomysł na prosty, pożywny posiłek. Możesz przygotować je na śniadanie, kolację, a nawet na szybki obiad bez...
Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia
Wafle z kajmakiem, mlekiem w proszku albo karmelem to deser, który wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Wafle, na które wielu z nas mówiło andruty, łatwo było...