Kurczak w chrupiącej panierce
Niedrogi, lubiany przez wszystkich, idealny do serwowania w różnych kombinacjach - taki jest właśnie kurczak w panierce. Świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Przygotowanie go trwa kilka chwil i jest bardzo proste. Aby jednak panierowany kurczak skradł serca gości Waszego lokalu, musi być naprawdę smaczny. Jak to osiągnąć?
Gotowa panierka do kurczaka Holly Powder
Podstawą pysznego kurczaka w chrupiącej panierce jest... panierka do kurczaka! Idealny panierowany kurczak powinien być soczysty i delikatny w środku, a chrupiący na zewnątrz. Jak uzyskać złocistą, apetycznie postrzępioną panierkę, która będzie dobrze przywierać do mięsa i przyjemnie chrupać podczas jedzenia? Skorzystaj ze sprawdzonego, dedykowanego gastronomii rozwiązania, jakim jest gotowa panierka.
Panierka do kurczaka - jak panierować
Gotowa panierka do kurczaka marki Holly Powder to produkt niezbędny przy przygotowaniu kurczaka w amerykańskim stylu. Dzięki niej uzyskasz oczekiwany efekt w szybki i prosty sposób. Producent przygotował dla swoich klientów szereg wskazówek, dzięki którym przyrządzanie kurczaka w panierce kończy się zawsze sukcesem: kurczak w panierce jest delikatny i chrupiący, kusi wyglądem i wspaniałym smakiem.
Gotowa panierka - obniżaj koszty, podnoś jakość
Stosowanie panierki gastronomicznej Holly Powder gwarantuje wysoką jakość produktu finalnego, ułatwia pracę i pozwala obniżać koszty. Aby panierować kurczaka w gotowej panierce, potrzebujesz tylko panierki żadnego jajka, przypraw, mąki, bułki tartej czy płatków kukurydzianych! Korzystając z instrukcji Holly Powder z 1 kg fileta z kurczaka bez trudu przygotujesz aż 36 idealnie zapanierowanych stripsów.
Kurczak - idealny nie tylko na burgery
Kurczak w panierce świetnie sprzedaje się jako samodzielne danie, ale może być także doskonałym dodatkiem. Z udziałem panierowanych kawałków kurczaka możesz przygotować zarówno burgery, jak i tortille, sandwiche, chicken dogi, bagietki i sałatki.
Burgery z kurczaka - przepis
Jak przygotować pysznego burgera z kurczakiem? Wystarczą dwa kawałki kurczaka w panierce, ulubiona bułka, trzy plastry zielonego ogórka, dwa plastry pomidora, mix sałat, majonez i ketchup. Podpiecz bułkę w tosterze. Posmaruj jej wnętrze sosami. Złóż kanapkę z wyżej podanych składników. Danie doskonale sprawdza się w serwowaniu na wynos - wystarczy zapakować je w opakowanie na burgera lub po prostu zawinąć w pergaminowy papier.
Dania na bazie chrupiącego kurczaka
Przygotowanie innych dań na bazie kurczaka jest równie proste. Dzięki temu, że kurczak pasuje do wszystkich warzyw ( a nawet owoców!) i dobrze komponuje się z różnymi smakami sosów, możesz przygotować nieograniczoną ilość różnych kombinacji. Z pewnością wiele inspiracji można znaleźć na stronie Holly Powder. Producent panierki do kurczaka zapewnia swoim klientom duże wsparcie, oferując wiele bezpłatnych materiałów, w tym przepisów na dania z kurczaka!
Dania z kurczaka w panierce - świetna propozycja dla food trucka i restauracji
Dania na bazie kurczaka w panierce możesz serwować zarówno w lokalu typu fast food, jak również w restauracji. Kurczak w panierce sprawdzi się jako przekąska, danie z oferty lunchowej, ale także jako danie główne. To także świetna propozycja do Kids Menu. Zatem niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, food trucka czy bar typu fast food z powodzeniem możesz wprowadzić do oferty kurczaka w panierce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?